Izvor: Radio 021, 18.Feb.2019, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Filip neće biti kažnjen zbog saobraćajne nesreće

Britansko Kraljevsko tužilaštvo saopštilo je da princ Filip neće biti kažnjen zbog saobraćajne nesreće, koju je uzrokovao u januaru, a u kojoj je povređeno dvoje ljudi.

Devedesetsedmogodišnji princ Filip se izvinio za nesreću, a prošle sedmice je dobrovoljno predao svoju vozačku dozvolu.

"Uzeli smo u obzir sve okolnosti u ovom slučaju, uključujući nivo odgovornosti, starost vozača i to što je predao svoju vozačku dozvolu", izjavio je glavni tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i dodao da kažnjavanje princa nije u interesu javnosti.

Vojvoda od Edinburga upravljao je svojim Lend Roverom kada je udario u Kiju u blizini kraljevskog imanja u Sandringamu, nakon čega se prevrnuo.

Vozačku dozvolu je predao u subotu, iako je viđen da vozi automobil nekoliko dana nakon nesreće. Princ se izvinio ostalim učesnicima u nesreći i lično pisao Emi Fajerveter koja je slomila ruku.

Nesreća se dogodila u četvrtak, 17. januara na putu A149, a princ je prošao bez povreda, prenose britanski mediji.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.