Izvor: Radio 021, 14.Jun.2020, 19:53

Prestaje naplata putarine na mostu za Krk

Od 15. juna u ponoć prestaje naplata putarine na mostu koji spaja kopno sa ostrvom Krk, saopštilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske.

Rampe će od ponoći biti podignute za sve učesnike u saobraćaju koji će do ostrva Krk moći bez plaćanja mostarine, ali će naplatne kućice ostati do daljeg, navelo je Ministastvo povodom početka primene odluke Vlade Hrvatske o prestanku naplate putarine na tom mostu.

Vlada Hrvatske je u maju donela odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o pokretanju postupka za prestanak koncesije date društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja tog društva Hrvatskim autocestama (HAC), čime su se stekli uslovi za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoputeve pod svojom nadležnošću, pa tako i za ovaj most. Time je ostvarena mogućnost ukidanja mostarine, podsetilo je resorno ministarstvo u saopštenju.

Vozila će se u smeru kopno-Krk kretati u dve saobraćajne trake, a sa ostrva ka kopnu, kao i do sada, jednom saobraćajnom trakom, uz apel vozačima da prate saobraćajne znake i obaveštenja na info-displejima.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.