Izvor: Radio 021, 03.Mar.2021, 12:27

Prepakivali kineske maske i prodavali kao austrijske

Tužilaštvo za borbu protiv ekonomskog kriminala i korupcije pokrenulo je istragu protiv najvećeg proizvođača zaštitnih maski u Austriji.

Ta firma, ćerka kompanije "Palmers" i "Lencig", osumnjičena je da jeftine maske iz Kine prepakuje i na njih stavlja etikete "Made in Austria". Istražni organi tvrde da proizvođač maski svesno jeftinu robu iz Kine prodaje sa ogromnom dobiti kao austrijski proizvod visokog kvaliteta.

Istraga je pokrenuta na osnovu prisluškivanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << razgovora u okviru istrage protiv jedne bande krijumčara ljudi, pošto je u tom razgovoru ukazano na prevaru u austrijskoj firmi.

Austrijske vlasti sprovele su pretres sedišta firme u Beču i Vinernojdorfu.

Glavna tužiteljka Tužilaštva za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije, Elizabet Tojbl, rekla je da je kompanija osumnjičena da je prepakivala FFP2 maske i prodavala ih kao austrijski proizvod po većoj ceni. Za prepakivanje je korišćena radna snaga na crno, koja nije bila prijavljena.

Kompanija "Hygiene Austria LP" odbacuje optužbe i najavljuje da će sarađivati sa vlastima kako bi što pre rasvetlila ceo slučaj.

Ova kompanija osnovana je prošle godine na početku pandemije kako bi austrijskim proizvodima pokrila rastuću potražnju za maskama, pošto je vladala nestašica na svetskom tržištu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SKANDAL U AUSTRIJI: Kineske maske prodavali kao domaće, kupio ih čak i parlament! 45 radnika radilo na crno po 12 sati (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Mar.2021, 09:49

Austrijska firma "Hygiene Austria", koja je predmet istrage tužilaštva za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije, jer je prepakivala kineske zaštitne maske i prodavala ih kao austrijski proizvod, priznala je ilegalno poslovanje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.