Izvor: Radio 021, 01.Dec.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo novosadski panker Stevica Sivački

Poznati novosadski panker Stevica Sivački preminuo je juče u 51. godini života.

Kada je imao samo 11 godina, zajedno sa bratom Mladenom na bas gitari i bubnjarom Geakom osnovao je grupu Crkveni pacovi. Prvi nastup sa bendom imao je davne 1979. godine na terasi svoje kuće u Mičurinovoj 20.

Oni koji su u to vreme pratili novosadsku pank scenu sećaju se njihovih nastupa u Medicinskoj školi, ali i toga da su često bili predgrupa Pekinškoj patki.

Stevica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je kasnije svirao u bendu Van kontrole, a 1983. bio je jedan od osnivača sastava Dva minuta mržnje, u kojem je bio bubnjar. Kako beleži Bogica Mijatović, to je bila prva klasična Oi! pank grupa u Jugoslaviji. Na prvom, i jedinom, Yu pank-rok festivalu, koji se organizovao 1984. godine u Ljubljani, Dva minuta mržnje osvojio je prvo mesto.

Sahrana će se održati u ponedeljak, 3. decembra, na Almaškom groblju u 13 časova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.