Izvor: Radio 021, 20.Jan.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo najstariji čovek na svetu

Najstariji čovek na svetu Masazo Nonaka preminuo je danas u 113. godini, javili su japanski mediji.

Njegova porodica kazala je da je Masazo Nonaka umro mirno u snu u svojoj kući u gradu Ašoro.

Rođen je 25. jula 1905. godine, a odrastao je u velikoj porodici koja je vodila gostionicu koju sada vodi njegova unuka. Ono što je zanimljiva činjenica jeste da je nadživeo svoju ženu i svoje troje od petoro dece.

"Osećamo se šokirani gubitkom velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << figure u našim životima. Juče je bio dobro, kao i obično se ponašao i danas ga već nema", rekla je njegova unuka Juko Kjodo njuzu.

Nonaka je imao šestro braće i jednu sestru. Oženio se 1931. godine, a u braku su on i supruga izrodili petoro djece. Dok je bio u penziji obožavao je gledati sumo rvanje i jesti slatkiše.

Inače, Japan je jedna od zemalja koja je bila dom nekoliko najstarijih ljudi na svetu. Među njima je bio i Jiroemon Kimura, najdugovečniji čovek na planeti Zemlji koji je umro ubrzo nakon 116. rođendana 2013. godine.

Ginis je službeno priznao Nonaku kao najstarijeg živog čoveka nakon smrti Španca Franciska Nunjeza Olivera koji je preminuo prošle godine.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.