Preminuo još jedan pacijent iz Kikinde u Kliničkom centru Vojvodine

Izvor: Luftika.rs, 29.Mar.2020, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo još jedan pacijent iz Kikinde u Kliničkom centru Vojvodine

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine preminuo je 62-ogodišnji pacijent iz Kikinde inficiran korona virusom.
Ovo je treći pacijent koji je preminuo od virusa korona u KCV-u, a sva trojica su iz Kikinde. On je jedanaesta žrtva kovida 19 u Srbiji.
Pacijent je preminuo uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, saopštio je pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.
U poslednja 24 sata u Vojvodini je testirano 49 osoba na prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << virusa korona, a bolest je potvrđena kod njih 15, piše 021.
Na Infektivnoj klinici KCV-a trenutno se leči 35 obolelih, dok ih je u subotu bilo 25. Četvoro se nalazi na respiratoru, odnosno još jedan pacijent je priključen na aparat za veštačko disanje.
Na teritoriji Vojvodine trenutno se prati više od 6.000 kontakata obolelih.
„Sve rigorozne mere koje sprovodimo u ovoj epidemiološkoj situaciji u skladu su sa zakonskim normama. Protiv zaraznih bolesti mora se boriti društvo u celini. Mere koje imamo daju rezultate, ali i dalje imamo građane koji se ponašaju neodgovorno. Još uvek nismo svesni kakav nam problem preti. Najvažniji naš interes je da zaštitimo naše građane i sačuvamo živote“, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
On je naveo da je stanje u Kikindi u ovom trenutku pod kontrolom.
Kako kaže, preporuka kineskih stručnjaka koji su obišli Klinički centar Vojvodine jeste da se svi ponašamo kao da smo zaraženi.
„Imamo njihove preporuke i jednu sliku u kom pravcu treba ići dalje. Ostanite u svojim domovima, u svojim gradovima i naseljima kako ne bismo morali primenjivati još rigoroznije mere. Kakve ćemo mere sprovoditi, zavisi od svesti građana i njihove solidarnosti“, rekao je Gojković.
Ovako izgleda broj zaraženih po gradovima u Srbiji

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedanaesti preminuli od bolesti covid-19 u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2020

U Kliničkom centru Vojvodine od posledica koronavirusa preminula je još jedna osoba. “Uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine preminuo je 62-ogodišnji pacijent iz Кikinde inficiran korona virusom”, saopštila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Preminuo pacijent (62) iz Kikinde: Nova žrtva korone u Kliničkom centru Vojvodine

Izvor: Večernje novosti, 29.Mar.2020

Pokrajinski sekraterijat za zdravstvo potvrdio je danas da je na Klinici KCV preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja Uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.