Preminuo Betmen Adam Vest

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Betmen Adam Vest

Američki glumac Adam Vest, poznat po ulozi u televizijskoj seriji "Betmen", umro je u Los Anđelesu u 88. godini, objavila je danas njegova porodica.

Vest je bolovao od leukemije, javio je BBC.

Vest je glumio u više od 60 filmova, pozajmio je glas jednom od junaka popularne animirane serije "Family Guy", a najpoznatiji je po ulozi u televizijskoj seriji "Betmen" koja se prikazivala 1960-ih godina.

Televizijska serija "Betmen" postala je neočekivani hit. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vest i njegov partner Bert Vard, koji je igrao Betmenovog pomoćnika Robina, dobili su brojna priznanja za njihovo kič tumačenje "dinamičnog dvojca". Kada se televizijska serija završila Vest je imao teškoće da se oslobodi svog karaktera i tipskih uloga.

On je bio prvi Betmen, pre nego što su taj lik interpretirali Majkl Kiton, Val Kilmer, Džordž Kluni, Kristijan Bejl i Ben Aflek.

Rođen 19. septembra 1928. godine u američkoj saveznoj državi Vašington, karijeru koja je trajala više od šest decenija je započeo 1950-ih godina na Havajima.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.