Preminula najteža žena na svetu

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula najteža žena na svetu

Egipćanka teška 500 kilograma, koja se smatrala ne samo najdebljom u domovini već i na svetu, umrla je jutros od srčanih tegoba i bubrežnog zatajenja, objavila je u bolnica u Abu Dabiju gde se lečila.

O njoj se staralo više od 20 lekara otkako je u maju iz Indije stigla u Ujedinjene Arapske Emirate.

Eman Ahmed Abd El Ati težila je gotovo pola tone kada je stigla iz Mumbaija u Emirate kako bi se lečila od elefantijaze, bolesti koja zbog začepljenja limfnih sudova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izaziva debljanje udova i drugih delova tela.

Zahvaljujući posebnom režimu ishrane i hirurgiji u tri meseca izgubila je 323 kilograma.

Životna priča te žene iz Aleksandrije koja 25 godina nije mogla da izađe iz svoga doma, obišla je svet i dirnula indijskog hirurga koji je u jesen predložio da će je operisati.

Zbog težine je gospođa Abd El Ati doživela srčani udar, bolovala od dijabetesa, povišenog krvnog pritiska i nesanice.

Službeno najdeblja žena na svetu je Amerikanka Polin Poter, koja je u julu težila 293 kilograma, stoji u Ginisovoj knjizi rekorda.

Autor: Hina

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FOTO: Umrla najdeblja žena na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2017

Egipćanka teška 500 kilograma, koju se smatralo ne samo najdebljom u zemlji, već i na svetu, umrla je od srčanih tegoba i bubrežnog zatajenja, objavila je u bolnica u Abu Dabiju gde se lečila...Za pacijentkinju se brinulo više od 20 lekara otkako je u maju iz Indije stigla u Ujedinjene Arapske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.