Preminula glavna urednica Radio Beograda Biljana Vujasinović

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula glavna urednica Radio Beograda Biljana Vujasinović

Glavna i odgovorna urednica Prvog programa Radio Beograda Biljana Vujasinović preminula je posle kraće i teške bolesti u 52. godini, prenela je danas Radio-televizija Srbije.

Biljana Vujasinović je bila jedna od novinara osnivača Radija B92, na kojem je radila od decembra 1990. godine, od prvih višestranačkih parlamentarnih izbora u Srbiji. Od 2015. godine radila je kao glavna i odgovorna urednica Prvog programa Radio Beograda.

Bila je prepoznatljivi glas Radija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dugogodišnja urednica najuticajnije informativne emisije – Dnevnika u 5, Jutarnjeg dnevnika, kao i glavna urednica informativne redakcije Radija, do odlaska na Radio Beograd, nakon gašenja Radija B92.

Na B92 se bavila prevashodno političkim temama. Prvih godina rada na B92 izveštavala je sa stranačkih dešavanja, uređivala Jutarnje vesti, više puta boravila na Kosovu, a kasnije je bila višegodišnji izveštač iz Skupštine Srbije.

Rođena je 9. oktobra 1965. Diplomirala je Filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Sahrana će biti održana u utorak, 13 časova na Novom groblju u Pančevu.

Komemoracija je u sredu u 12 časova u Kamenoj sali Radio Beograda.

Autor: Beta/B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.