Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020, 08:21

Preminula Boni Pointer, članica grupe "Pointer Sisters"

Boni Pointer, jedna od četiri sestre američke pop i R'n'B grupe "Pointer Sisters", koja je vrhunac slave dosegla sedamdesetih godina prošlog veka, preminula je u 69. godini, objavljeno je na internet stranici grupe.

Četiri sestre, Boni, Anita, Rut i Džun su, pre nego što su se proslavile sedamdesetih godina, zajedno pevale u crkvi svog oca u Oklandu, piše CNN.

Sestre Pointer najpoznatije su po hitovima "I'm So Excited" i "Jump (For My Love)".

Osvojile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su tri nagrade Gremi, od kojih jednu za pesmu "Fairytale" iz 1975. godine, koju su napisale Boni i Anita, a kasnije ju je snimio i Elvis Prisli.

Boni je grupu napustila 1977. godine da bi nastavila solo karijeru koju je obeležio uspeh hita iz 1978. "Heaven Must Have Sent You".

Na početku su grupu činile Džun i Boni, te su kao duo nastupale po klubovima San Franciska, a kasnije su im se pridružile i druge dve sestre. Nedugo nakon Boni, grupu je napustila i Džun, koja je preminula 2006. u 52. godini.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla Boni Pointer, iz grupe Pointer Sisters

Izvor: Beta, 09.Jun.2020

Jedna od četiri sestara osnivača ženske pop grupe Pointer Sisters, Boni Pointer umrla je u 70-oj godini, saopštila je grupa na svom internet sajtu.Četiri sestre - Boni, Anita, Rut i Džun Pointer počele su da pevaju u crkvi svog oca u Ouklendu u Kaliforniji pre nego što su postale poznate tokom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.