Izvor: Radio 021, 05.Okt.2020, 09:34

Premijerka Novog Zelanda: Ponovo smo pobedili koronu

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern izjavila je danas da su Novozelanđani ponovo pobedili Covid-19 i najavila ukidanje restrikcija.

Prvi talas virusa korona bio je skoro potpuno suzbijen krajem maja zahvaljujući strogim merama. Na Novom Zelandu su tada zabeležena 102 dana bez novog slučaja zaraze.

Novo žarište registrovano je u Oklandu u avgustu, kada su vlasti naredile nove mere karantina za oko milion i po stanovnika.

U Oklandu poslednjih 12 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze.

"Stanovnici Oklanda i Novozelanđani su se držali plana koji je do sada dao rezultate dva puta. I ponovo su pobedili virus", rekla je premijerka.

Ona je dodala da će od srede uveče u Oklandu na snazi biti prvi nivo zdravstvene uzbune, kao i u ostatku zemlje. To znači da na Novom Zelandu više neće biti ograničenja za javna okupljanja.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.