Izvor: Radio 021, 08.Nov.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajna prijava jer je izmislio da su ga napali migranti

Hrvatska policija je saopštila da je podnela prekršajnu prijavu protiv muškarca koji je izmislio da su ga napali migranti.

Reč je o prvoj prijavi koja je podneta zbog širenja lažnih vesti o migrantima, prenosi portal Indeks.

Jedan 34-ogodišnjak je snimio video u kojem tvrdi da su ga napali migranti i poslao ga televizijskoj kući koja je deo snimka i objavila. Policija je, medjutim, otkrila da muškarac uopše nije napadnut, pa je protiv njega podneta prekršajna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prijava zbog širenja lažnih vesti.

Indeks navodi da je do prijave došlo na vrhuncu histerije nastale širenjem lažnih vesti o migrantima.

Tako je pre nekoliko dana jedna starija gospodja u Samoboru kod Zagreba u prodavnici videla nekoliko tamnoputih osoba i prijavila policiji da je videla ilegalne migrante. Ispostavilo se da je reč o stranim radnicima.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.