Izvor: Radio 021, 22.Dec.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Tri lica ogledala" gostuje danas u Novosadskom pozorištu

Predstava "Tri lica ogledala" gostuje danas, 22. decembra, u Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz.

"Tri lica ogledala" je eksperiment, pozorišni i društveni. Nudi specifično pozorišno iskustvo u kojem ne ostajemo samo gledaoci, već postajemo aktivni učesnici i saučesnici.

"Tri lica ogledala" nam otkriva tri lica društvene stvarnosti. Prvu - svakodnevnu, svima vidljivu koja nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugu - skrivenu, a ipak univerzalnu i arhetipsku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Treću - misaonu, intelektualnu, kritičku, onu sposobnu da otkrije mehanizme funkcionisanja prve dve. Da bismo videli ta lica javnosti, potrebno je da vidimo sve njene odraze u ogledalu i da ih postanemo svesni. Potrebno je da skinemo sopstvene maske, pa pogledamo sopstveni odraz i budemo iskreni prema sebi. Zato je neophodno da u potpunosti poverujemo u pozorišni čin kome prisustvujemo, da prihvatimo učešće u njemu, da mu se prepustimo i da mu verujemo.

Praveći izbore, opredeljujemo se za ono što nam više prija. Praveći izbore, opredeljujemo se koga podržavamo. Praveći izbore, opredeljujemo se kako mislimo. Praveći izbore opredeljujemo se ka kom ekstremu možemo da odemo, navodi se u najavi predstave.

U režiji Gordane Lebović, igraju: Pavle Pekić, Slobodan Beštić i Vladimir Aleksić.

Predstava se igra na srpskom jeziku, a počinje u 19 sati.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.