Izvor: Radio 021, 01.Nov.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo i Vlada se sele u Palatu Srbija

Predsedništvo i kompletna Vlada Srbije, skoro sva ministarstva trebalo bi u naredne dve godine da se presele u Palatu Srbija, saznaje nezvanično Blic.

List piše da taj plan postoji već dugo, ali sada postoji i rešenost da se on sprovede i njegova realizacija trebalo bi da počne u narednih nekoliko meseci.

"Preseljenje u Palatu na Novom Beogradu značilo bi da su sva ministarstva na jednom mestu, to bi povećalo efikasnost, skratilo vreme za koje određeni posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mora da se uradi", tvrdi za Blic izvor iz vrha vlasti.

Palata Srbija, nekada Palata Federacije ili SIV, sagrađena je između 1947. i 1959, prostire se na 5.500 kvadratnih metara, ima svečanu dvoranu koja može da primi 2.000 zvanica, šest salona i oko hiljadu kancelarija.

Posebnu vrednost čine dela jugoslovenske likovne i primenjene umetnosti, među kojima se posebno ističu radovi Petra Lubarde, Antona Augustinčića, Frana Kršinića, Peđe Milosavljevića, Stojana Aralice, Milana Konjovića, Ignjata Joba i drugih.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SAZNAJEMO Predsedništvo i Vlada sele se u Palatu Srbija, svi OSIM JEDNOG MINISTARSTVA

Izvor: Blic, 01.Nov.2019

Kompletna Vlada Srbije, skoro sva ministarstva i Predsedništvo trebalo bi u naredne dve godine da se presele u Palatu Srbija na Novom Beogradu, saznaje nezvanično "Blic".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.