Izvor: Radio 021, 10.Avg.2020, 09:31

Predsednik SANU i njegova supruga oboleli od korone

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić oboleo je krajem jula od korone, da bi mu se dan kasnije pridružila i supruga sa istom dijagnozom - obostrano zapaljenje pluća.

On je u autorskom tekstu za Kurir precizirao da su oboje lečeni u kovid bolnici "Dr Dragiša Mišović" i objasnio da je tako, u samo 24 sata, kao neko ko je više od 40 godina proveo u bolničkim sobama i hodnicima, prvi put bio sa druge strane barikade - ovoga puta u ulozi bolesnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Kostić je preneo zahvalnost svima koji su učestvovali u lečenju njegove supruge i njega, a čija imena i ne zna.

"Potpuno mi je svejedno što će mnogi to doživeti kao jeftinu patetiku raspilavljenog starca koji je srećan što je preživeo", predočio je Kostić.

On je uveren da u budućnosti neće biti ugrožen posao medicinskih sestara i tehničara, jer međuljudska empatija uspešno ostaje podjednako neophodna i neuhvatljiva.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.