Predavanje Politički pokret Svetozara Miletića u KCNS

Izvor: Radio 021, 26.Jan.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje "Politički pokret Svetozara Miletića" u KCNS

Predavanje "Politički pokret Svetozara Miletića" biće održano u četvrtak, 28. januara, u Kulturnom centru Novog Sada, na Tribini mladih.

Predavač je istoričar dr Miloš Savin. Početak u 17 časova.

Prisutni će imati priliku da saznaju nešto više o Svetozaru Miletiću koji je jedna od ključnih ličnosti u istoriji Novog Sada i srpskoj istoriji uopšte - advokat, gradonačelnik, urednik novina, poslanik i pre svega jedan od najuticajnijih srpskih političara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u drugoj polovini 19. veka.

Biće reči o nizu istorijskih događaja i procesa u 19. veku u kojima je značajnu ulogu imao Miletić. Neke od tema biće i srpski pokret u Vojvodini 1848-1849, formiranje Srpskog liberalnog građanstva, ukidanje Srpske Vojvodine, odnos Miletića prema Srbiji, ugarski paralamentarizam, panslavizam, socijalno pitanje.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Predavanje i projekcija dokumentarnog filma "Kultura sećanja" u KCNS

Izvor: Radio 021, 27.Jan.2016, 11:29

Predavanje i projekcija kratkog dokumentarnog filma "Kultura sećanja" održaće se u četvrtak, 28. januara na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada...Predavači će biti istoričari Predrag Lozo i Dragoslav Ilić...Predavanje je deo programa "Ledena tišina" koji je posvećen obeležavanju Novosadske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.