Izvor: Novine novosadske, 28.Avg.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predata inicijativa za vanrednu sednicu Skupštine grada

Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini Novog Sada podneli su danas zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo i o smenjivanju gradonačelnika Igora Pavličić. Zahtev su podneli odbornici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije, grupe “Novi Sad odmah” (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke Nijedan od Ponuđenih odgovora) i grupe “Svi za Novi Sad” (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka).
Predsednik Gradskog odbora SNS i kandidat za gradonačelnika Miloš Vučević rekao je novinarima uoči predaje zahteva da predloženi dnevni red ima 15 tačaka, među kojima su smena aktuelnog gradonačelnika i kompletne gradske administracije.
“Najznačajnije tačke dnevnog reda su smena gradonačelnika Igora Pavličića i kompletnog Gradskog veća. Zahtevamo da se vanredna sednica održi u rokovima predviđenim poslovnikom, a poslednji rok je 12. septembar”, rekao je Vučević.
On je izneo očekivanje da će do tada biti formirana nova gradska većina i da će gradska vlast izgubiti sadašnje pozicije.
Vučević je rekao da će danas biti obavljeni razgovori sa Socijalističkom partijom Srbije, koja trenutno učestvuje u vlasti u Novom Sadu, i izrazio nadu da će i oni pristupiti bloku odborničkih grupa koje se zalažu za promenu aktuelne vlasti.
On je najavio da će nova gradska vlast prvog dana obavestiti građane koliko Novi Sad ima para na računu i da li su tačne tvrdnje Igora Pavličhića da grad raspolaže sa šest milijardi dinara.
“Daj bože da ima tih šest milijardi, ali se postavlja pitanje zašto nemaju da isplate plate zaposlenima i zašto su sve investicije stale, a novac drže negde ušuškan”, rekao je Vučević.
Šef odborničke grupe “Svi za Novi Sad” Vladimir Jelić (SPO) rekao je da gradonačlenik mora da ode sa funkcije u narednih 15 dana “jer je svojim arogantnim i bahatim ponašanjem uspeo da rastera koalicione partnere, među kojima je bio i SPO”.
“Njegovo odsustvo želje da razgovara o ključnim problemima u Novom Sadu i izmeni Statuta grada koji je usvojen u prošlom sazivu protivno Zakonu o lokalnoj samoupravi, doprinelo je da napustimo gradsku vlast koju smo formirali”, rekao je Jelić.
Šef odborničke grupe DŠ Borko Ilić rekao je da je Novi Sad u prethodne četiri godine “uništen i da je postao investiciona, kulturna i politčka zabit zahvaljujući ljudima koji su njime upravljali”.
“Nakon velike pobede srpske opcije na Ustavnom sudu i sprečavanja negativnih tendencija u Vojvodini, preuzimanje Novog Sada od stranaka koje se bore za to da Vojvodine ima autonomiju u okviru države Srbije biće kruna te pobede”, rekao je Ilić.
Šef odborničke grupe “Novi Sad odmah” Miroslav Parović (Dveri) rekao je da će građani Novog Sada dobiti vlast kakvu zaslužuju, koja će zaustaviti sve loše procese nastale u poslednje vreme, kao što je potpuno uništavanje javnih preduzeća.
Od svojih partnera na republičkom nivou, socijalista, SNS je tražila promenu vlasti u Novom Sadu i formiranje većine po ugledu na republičku vladajuću koaliciju.
Vlast u Novom Sadu čine Demokratska stranka, SPS i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.