Predao se policiji posle potere po Vojvodini

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 17.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predao se policiji posle potere po Vojvodini

BEOGRAD - Policija je uhapsila Igora Nanića (22) iz Vašica kraj Šida zbog sumnje da je u tokom tri dana na području Sremske Mitrovice, Novog Sada i Kikinde izvršio više krivičnih dela, uključujući i napad na službeno lice, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je navedeno, Nanić je, pošto se samovoljno udaljio iz Centra za obuku u Batajnici, u kome se nalazio na služenju vojnog roka, 13. aprila oko 23 sata u Sremskoj Mitrovici, uz pretnju pištoljem naterao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vozača "pežoa 407" Nemanju B. (47) da krene ka Novom Sadu.

Usput ga je opljačkao i ostavio na putu između Iriškog venca i Paragova i udaljio se ka Novom Sadu.

Policija je Nanića locirala 15. aprila u Kanjiži, odakle je krenula intenzivna potera.

MUP navodi i da je Nanić, bežeći od policije, na putu probio više policijskih blokada, oglušujući se o naređenje da se zaustavi, a tokom potere je u dva navrata vozilom krenuo direktno na policajce koji su bez posledica uspeli da izbegnu vozilo.

Policajac Miljan Simić (20) iz Vrbasa lakše je povređen kada je službeno vozilo u kome se nalazio, sletelo sa puta u Zmajevu i udarilo u metalnu ogradu.

Osumnjičeni je, takođe, potegao pištolj na policajce koji su u Novom Sadu prišli "njegovim" kolima u koloni vozila na raskrsnici, gde se oglušio o naređenje da baci oružje.

Policajci su ispalili nekoliko hitaca u vazduh, radi upozorenja, a Nanić je uspeo da pobegne prema Sremu.

Kod Srbobrana je patrola policije, pokušavajući da ga sustigne, udarila biciklistu Ištvana Takača (72) iz Srbobrana, koji je zadobio teške telesne povrede, ali nije životno ugrožen.

Nanić je preko Novog Sada i Beočina, 15. aprila, oko 17.15 sati stigao u porodičnu kuću u Vašici, a pred pripadnicima policije i Žandarmerije, kao i članovima porodice koji su izašli iz kuće, pretio je pištoljem da će se ubiti.

Oko 18.30 sati, Nanić se predao policiji, navodi MUP, dodajući da će osumnjičeni, uz odgovarajuće krivične prijave, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

Prilikom pregleda vozila, pronađena je manja količina marihuane, povređeni u ovoj akciji su lekarski zbrinuti, a zamenik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Stevan Krstić je u vrbaskoj bolnici posetio Ištvana Takača i policajca Miljana Simića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.