Poznati dirigent Šarl Ditoa optužen za seksualno uznemiravanje

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2017, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati dirigent Šarl Ditoa optužen za seksualno uznemiravanje

Simfonijski orkestar Montreala saopštio je danas da je otvorio internu istragu posle optužbe da je švajcarski dirigent Šarl Ditoa seksualno uznemiravao nekoliko žena.

"Izvršni odbor Simfonijskog orkestra odlučio je da proveri činjenice o seksualnom uznemiravanju unutar institucije", navodi se u saopštenju i dodaje da je tužbu orkestru u subotu podnela jedna muzičarka.

Ditoa (81), koji je bio umetnički direktor Simfonijskog orkestra tokom 25 godina (1977-2002), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kategorički je odbacio optužbe i dodao da je o tome čuo u medijima.

Tužbu je podnela jedna muzičarka u ime četiri žene, tri su operske pevačice, a jedna je muzičarka. One su rekle da ih je Ditoa seksualno uznemiravao od 1985. do 2010. godine ali nisu navedeni detalji.

Posle tog otkrića pet simfonijskih orkestara, u Londonu, Klivlendu, San Francisku, Bostonu i Njujorku, odlučilo je da više ne sarađuje sa švajcarskim dirigentom.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.