Izvor: Radio 021, 30.Sep.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari pokrenuli proteste u izbegličkom kampu Moria, ima nastradalih

Policija bacila suzavac na izbeglice, koje tvrde da su vatrogasci bili spori tokom gašenja požara u kome ima nastradalih.

ReutersPožar je počeo u jednom kontejneru u kome su bile smeštene izbeglice

Najmanje jedna osoba je preminula nakon požara koji je izbio u prenatrpanom izbegličkom kampu na grčkom ostrvu Lezbos, saopštili su lokalni zvaničnici.

Oni kažu i da je u izbegličkom kampu pronađeno ugljenisano telo žene, a nezvanični izveštaj pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je i jedno dete nastradalo.

Policija je ispalila suzavac na izbeglice koje protestuju zbog vatrogasaca, za koje tvrde da su bili prespori tokom gašenja požara.

Amnesti: Zlostavljanje migranata na „Balkanskoj ruti" Dan migranata: Azil u Srbiji u dve priče Migrantski karavan: I invalidi hodaju ka američkom snu

U šatorima i brodskim kontejnerima živi 12. 000, iako je predviđeno da kamp primi 3.000 ljudi.

AFP/Getty ImagesMigranti- stari i mladi pokušavaju da izbegnu suzavac koji je na njih bacila grčka policija

Prošle godine, Ujedinjene nacije, pozvale su grčke vlasti da izmeste azilante sa Lezbosa, nakon što je emisija BBC novinarke Viktorije Derbišir, pokazala strašne uslove u kojima žive migranti.

Lezbos je teško pogođen migrantskom krizom, a lokalne vlasti još uvek nisu rešile šta će raditi s dolaskom novih izbeglica.

EPABesni muškarci razbijaju prozore u kampu

U Grčku je prethodnih nedelja stiglo još migranata iz Turske.

Blizu milion migranata, uključujući i one koji su bežali od rata u Siriji, prešlo je iz susedne Turske na grčka ostrva 2015. godine.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.