Poslanik LDP-a Slobodan Maraš podneo ostavku

Izvor: Politika, 23.Nov.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik LDP-a Slobodan Maraš podneo ostavku

Vlajko Senić demantovao da sada već bivši poslanik liberala prelazi u G17 plus

Poslanik Liberalno-demokratske partije u Narodnoj skupštini Srbije Slobodan Maraš iz Novog Sada podneo je ostavku na tu funkciju, parlament je konstatovao, a LDP će izabrati novog poslanika. Maraš se juče nije pojavio u parlamentu, a Ivan Andrić, član Predsedništva LDP-a, rekao je novinarima da se „ne radi ni o kakvim političkim ili ličnim sukobima, zaista reč je o porodičnim razlozima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a Maraš i dalje ostaje član LDP-a”.

Maraš je svoju odluku da napusti parlament, saopštio preksinoć u svom Novom Sadu, ali je ostavka u parlamentu zavedena nekoliko sati ranije – u 16.35 časova. Zanimljiv je i tekst ostavke, s obzirom na to da je LDP jedina stranka, koja nema „blanko ostavke”. Maraš je u ostavci naveo: „Na osnovu člana 102 stav 2 Ustava Srbije i Ugovora o međusobnim pravima i obavezama, podnosim neopozivu ostavku na mandat poslanika u Narodnoj skupštini Srbije”.

Identičan tekst ostavke imali samo prilike nedavno da vidimo kada je Snežana Stojanović-Plavšić (G17 plus) podnela na poslaničko mesto, radi prelaska u vladu, ali i kada je DSS aktivirao blanko ostavku Dragana Šormaza. Tekst ostavke bio je iznenađenje i za LDP, pa je na sednici Administrativnog odbora, na kojoj je konstatovana Maraševa ostavka, reagovao Nenad Milić rekavši da „niko ne zna o kakvom ugovoru on piše, jer nijedan poslanik LDP-a nema nikakav ugovor”.

Pomenuti tekst ostavke samo je podgrejao glasine, po kojima će Slobodan Maraš političku karijeru nastaviti u G17 plus. Tako se moglo čuti kako je „imao savetnika za pisanje ostavke, nije teško videti odakle je savetnik”. Maraš, osim što se nije pojavio u parlamentu, nije odgovarao ni na telefon, pa nije bilo moguće proveriti ove glasine po kojima će svoju političku karijeru nastaviti u G17 plus. Vlajko Senić, zamenik šefa poslaničke grupe G17 plus, rekao je novinarima da on godinama razgovara sa Marašem, ali „nikada nismo razgovarali o tome da pređe u G17 plus”. Ivan Andrić tvrdi da su razlozi za podnošenje ostavki baš oni koje je Maraš naveo „nema nikakvih političkih nesuglasica, reč je o porodičnim razlozima”. Andrić kaže da je Maraš stranku o svojim namerama obavestio prošle nedelje, a „mi smo očekivali da će još malo da razmisli i da nađe prostora, ali to nije bilo moguće”.

Maraš,, inače, u ostavci dostavljenoj parlamentu, nije navodio razloge, ali je, preksinoć, u izjavi za agenciju Beta, rekao:„Vratio sam mandat partiji koja me je delegirala u Skupštinu Srbije, a svojim prijateljima iz LDP-a želim sve najbolje. Želim da uzmem kraći odmor od politike. Napuštam mesto poslanika jer mislim i dalje da se bavim politikom, ali pre svega na način da što kvalitetnije zastupam interese građana i građanki Vojvodine”.

M. Č.

objavljeno: 24.11.2010.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Maraš iz LDP prelazi u naprednjake?!

Izvor: Press, 23.Nov.2010

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, koji je koalicioni partner SNS, izjavio je za Press da bivši narodni poslanik LDP-a Slobodan Maraš prelazi u redove „najbolje koalicije u Srbiji", odnosno naprednjaka! .Maraš je prekjuče iznenada vratio poslanički...

Nastavak na Press...

Maraš prešao kod Dinkića

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2010, 13:34

Doskorašnji narodni poslanik sa liste Liberalno demokratske partije Slobodan Maraš potvrdio je da je prešao u stranku G17 plus, potvrdivši tako pisanje Radija 021.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.