Popović: Tužiću KRIK; Dojčinović: Priču objavljujemo sutra

Izvor: Radio 021, 07.Nov.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Tužiću KRIK; Dojčinović: Priču objavljujemo sutra

Predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović najavio je da će tužiti novinare istraživačke mreže KRIK, jer, kako je naveo, dva dana o njemu objavljuju lažne informacije.

Popović je u saopštenju dodao da je "cilj tih lažnih informacija da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije".

"Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja", saopštio je Popović. Kao primer laži, naveo je da ga je KRIK prvo optužio da ima kompanije u ofšor zonama koje se pominju u "Rajskim papirima", da bi se kasnije ispravili i rekli da nikada nisu tvrdili da poseduje kompanije u tim ofšor zonama.

Za Popovića je i laž tvrdnja da je agencija Eplbi odbila da za njega uradi predlog prenosa kompanija u ofšor zone iz "Rajskih papira". "KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog 'kontroverznih poslova u Rusiji'. To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao", naveo je Popović.

On je dodao da je KRIK izneo tvrdnju da poseduje kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima što nije tačno. "Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri", rekao je Popović i dodao da je o svemu navedenom u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović ovako je na Tviteru prokomentarisao najavu tužbe:

Tužiće nas pre objavljene priče! Priču objavljujemo sutra. https://t.co/P83nG7B3cP

— Stevan Dojcinovic (@StevanOCCRP) November 7, 2017

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.