Izvor: Radio 021, 17.Jul.2020, 11:10

Ponovo zaustavljene procedure vantelesne oplodnje

Udruženje Šansa za roditeljstvo saopštilo je da je ponovo obustavljen rad Komisije za vantelesnu oplodnju za postupke koje finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje, kao i same procedure vantelesne oplodnje.

U saopštenju se navodi da je razlog pogoršanje epidemiološke situacije i povećanje broja zaraženih korona virusom.

Kako stoji u obaveštenju iz RFZO, koje je već dostavljeno klinikama, oni do daljnjeg neće dostavljati nove spiskove za zakazivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << termina konsultacija za proces VTO sve dok se u Srbiji ne stvore povoljni epidemiološki uslovi za ponovno upućivanje na postupak vantelesne oplodnje.

Potrebno je da klinike odlože zakazane konsultacije i procese i da obaveste parove o tome.

Rad komisija u zdravstvenim ustanovama biće obustavljen od ponedeljka, 20. jula, a novi termini će biti određeni kada se za to steknu uslovi.

Parovi koji su započeli proces, u konsultaciji sa lekarom, treba da donesu odluku o nastavku, odnosno prestanku procesa ili eventualnog zamrzavanja embriona, dodaje se u saopštenju.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.