Pomoć katalonskog ombudsmana se nastavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć katalonskog ombudsmana se nastavlja

NOVI SAD -

Više od 4.000 ljudi u Vojvodini, u protekle tri godine, potražilo je besplatnu pravnu pomoć koju je, u saradnji sa ombudsmanom Katalonije i Advokatskom komorom Vojvodine, organizovala pokrajinska Vlada.

Pravnu pomoć su najviše tražila nezaposlena lica u parničnim postupcima, a više od 50 odsto njih bile su žene.

Sporazumom koji su danas potpisali potpredsednik Vlade Vojvodine Boris Barjaktarović i katalonski ombudsman Rafael Ribo projekat je nastavljen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Do 30. juna 2011. godine, biće obrađeno još 1.000 predmeta u 19 vojvođanskih opština, a pokrajinska vlada finansiraće izlazak pravnika na teren sa 55 hiljada evra.

Svečanom potpisivanju prisustvovao je i ambasador Španije u Beogradu Injigo de Palasio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Institucije poštuju 80 odsto preporuka

Izvor: S media, 23.Nov.2010, 14:45

Institucije u Srbiji ispunjavaju 80 odsto preporuka koje im uputi zaštitnik gradjana, izjavio je danas ombudsman Šaša Janković, dodajući da se tokom ove godine njegovoj kancelariji obratilo 8.000 gradjana...Janković je sumirajući ovogodišnje rezultate rada, novinarima rekao da je kancelariji...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.