Položeni venci na Dan oslobođenja Novog Sada

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni venci na Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, položio je, povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, venac na Spomen groblje u Novom Sadu i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

"Ovo je prilika da odamo poštu našim sunarodnicima koji su izvojevali pobedu u Drugom svetskom ratu i oslobodili Novi Sad od okupatora", izjavio je Jovanović.

On je istakao da se žrtve pale za slobodu nikada ne smeju zaboraviti i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je sećanje na njih i njihovo uvažavanje od velikog značaja za sve novosadske generacije posle Drugog svetskog rata Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom obeležava se svake godine i to povodom 23. oktobra 1944. godine, kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad a iz njega se povukle poslednje fašističke okupacione trupe.

Pored predsednika gradskog parlamenta, vence su položili zamenik gradonačelnik Novog Sada Saša Igić, predstavnici Vojske Srbije, članovi saveza Udruženja boraca NOR Srbije i saveza Udruženja boraca AP Vojvodine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.