Policijski sindikat: Krivične prijave protiv čelnika MUP-a

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat: Krivične prijave protiv čelnika MUP-a

Policijski sindikat Srbije saopštio je da je nekoliko zaposlenih u Sektoru za materijalno-finansijske poslove MUP-a podnelo Višem javnom tužilaštvu šest krivičnih prijava protiv državnog sekretara u MUP-u Milosava Miličkovića i pomoćnika ministra policije Željka Veselinovića zbog, kažu, zloupotrebe službenog položaja u javnim nabavkama.

Predsednik PSS-a Veljko Mijailović rekao je da je na adresu sindikata stigao dopis podnosilaca krivičnih prijava u kojem se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da su u periodu od 5. septembra 2016. do 6. jula 2017. godine potpisivali ugovore o spornim tenderima za nabavku svežeg mesa i prerađevina od mesa u vrednosti od 150 miliona dinara. Krivične prijave protiv dvojice službenika MUP-a podnete su i zbog postupka javne nabavke tonera za štampače i reciklažu štampača čija je vrednost 482 miliona dinara.

U krivičnim prijavama koje su dostavljene PSS-u navodi se da je Miličković depešom ministra policije Nebojše Stefanovića bio zadužen i odgovoran za rad Sektora za materijalno-finansijske poslove. "U prijavi smo naveli da verujemo da ministar Stefanović nema ništa sa ovim malverzacijama. Ako se ispostavi da je znao i odobrio ovo, molimo vas da tražite i njegovu odgovornost", piše u dopisu podnosilaca krivičnih prijava.

Mijailović je naveo da su se zaposleni obratili za pomoć PSS kojem je u interesu, kako je istakao, da u policiji rade čestiti i pošteni ljudi koji neće zloupotrebljavati svoj položaj i "isisavati novac iz budžeta".

Iz sindikata su kritikovali i izmene Zakona o policiji koje, kako je rečeno, priprema radna grupa ministarstva policije i ocenili da su te dopune totalitarističke.

"Ako je neko prijavio policajca da navodno nije nosio šapku, možemo ga snimati dan i noć bez obzira da li je napravio prekršaj ili ne", naveli su kao primer. Pokušaj apsolutnog nadzora građana u PSS-u vide i u novom članu koji će organima državne uprave dozvoljava da postave sisteme inteligentnog video nadzora i druge sisteme koji će moći da koriste policajci, ali u kojim slučajevima će to da se sprovodi podzakonskim aktom uređivaće ministar policije.

Takođe, ukazuju i na odredbu koja predviđa da se bezbednosne provere vrše za lica koja stanuju, borave ili rade u neposrednoj blizini bezbednosno štićenih lica.

Miličković: PSS obmanjuje javnost

Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković odbacio je navode na njegov račun kao netačne.

"Optužbe Policijskog sindikata Srbije na moj i račun rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova ne predstavljaju ništa drugo nego još jedan politički pokušaj obmane građana iznošenjem brutalnih neistina", naveo je Miličković u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako kaže, "svima je jasno da su predstavnici tog sindikata postali instrument u rukama pojedinih opozicionih lidera". Pozvao je nadležne organe da detaljno provere sve navode iz anonimnih krivičnih prijava koje su podnete protiv rukovodstva MUP-a.

"Nemamo šta da krijemo i neka se sve detaljno proveri. Ovo nije prvi put da neko pokušava da naruši ugled MUP i njegovog rukovodstva. Već ranije su podnosili anonimne krivične prijave oko nabavke tonera, a tužilaštvo je nakon detaljne istrage ustanovilo da je sve urađeno u skladu sa zakonom", poručio je Miličković.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PSS: Krivične prijave protiv zaposlenih u MUP-u

Izvor: RTS, 12.Okt.2017

Policijski sindikat Srbije saopštio je da je nekoliko zaposlenih u Sektoru za materijalno-finansijske poslove MUP-a podnelo Višem javnom tužilaštvu šest krivičnih prijava protiv državnog sekretara u MUP-u Milosava Miličkovića i pomoćnika ministra policije Željka Veselinovića zbog,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.