Pokrajina spremna da se nastavi gradnja Žeželja

Izvor: Radio 021, 03.Apr.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina spremna da se nastavi gradnja Žeželja

Gradnja Žeželjevog mosta još nije nastavljena jer Ministarstvo građevinarstva i Železnice Srbije nisu odgovorili na predloge koje su uputile pokrajinske vlasti, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški.

"Pokrajinska vlada je spremna i finansijski sposobna da nastavi sa finansiranjem izgradnje Žeželjevog mosta", rekao je Bogaroški prilikom obilaska gradilišta.

On je dodao da je Pokrajinska vlada spremna i na svako drugo rešenje koje bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << omogućilo nastavak radova na izgradnji mosta, jer je prevashodno u interesu građana Novog Sada i pokrajine Vojvodine da most bude što pre završen, ali i u interesu cele države Srbije i regiona.

On je podsetio da je Pokrajina kao finansijer do sada uložila 587 miliona dinara u izgradnju Žeželjevog mosta, da je 30. decembra uplatila 97 miliona dinara po osnovu nepredviđenih radova, na osnovu zaključka Vlade Srbije, i naveo da je spremna da plati i još dva miliona evra mimo onoga što je ugovoreno u osnovnom ugovoru.

Najavio je da će u ponedeljak biti održan sastanak sa predstavnicima EU, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i inafrastrukture Srbije i Železnica Srbije i izrazio nadu da će se tada pronaći rešenje za nastavak radova.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji drumsko-železničkog Žeželjevog mosta, vredan 45,3 miliona evra, potpisan je u januaru 2011. godine. Most je trebalo da bude gotov do jeseni 2013.

Izgradnju Žeželjevog mosta sufinansiraju Evropska unija, pokrajina Vojvodina i Grad Novi Sad, dok su Železnice Srbije preuzele prava i obaveze investitora izgradnje mosta u ime Srbije.

Novi rok za završetak mosta je sredina 2016. godine. Izvođač radova je špansko-italijanski konzorcijum Azvi-Tadei-Horta Koslada. Problem u izgradnji mosta su dodatni radovi zbog kojih su povećani i troškovi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.