Pokrajina preuzela dve trećine nadležnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2010, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina preuzela dve trećine nadležnosti

NOVI SAD -

Predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je Pokrajina od Republike do sada preuzela oko dve trećine od 153 nadležnosti, među kojima i najvažnije, izrazivši očekivanje da u narednim mesecima taj proces bude završen.

Za dve trećine nadležnosti koje su preuzete za nepunih godinu dana od usvajanja zakona , bila su obezbeđena sredstva. Učinjeno je sve da preuzete nadležnosti ne zehtevaju dodatna sredstva pa je tako i administracija u pokrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preraspoređena a nije povećana, izjavio je za RTV predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Do sada su prenete nadležnosti za neke od najznačajnijih institucija kao što su Nacionalni park Fruška Gora, Zavod za zaštitu prirode. Osnovana je i Razvojna banka preko koje je usmereno već tri milijarde dinara u privredu.

Pajtić je istakao je i da je počela primena onog dela zakona kojim se definišu prostorni planovi kojima se programira razvoj.

Pored tih važno je i usvajanje zakona o prihodima pokrajine zbog izvesnosti planiranja budžeta, a ne da budžet, kako kaže Pajtić, svaki put bude predmet pregovaranja.

On je naveo da je kroz Fond za kapitalna ulaganja izgrađen niz objekata u oblasti zdravstva, kao što su porodilište i institut za rehabilitaciju dece, urgentni centar i da se gradi "Kamenica 2", mostovi na Rači, kod Ade, kod Sefkerina...

U toku je izgradnja mreže puteva za čije održavanje su potrebna sredstva, odnosno donošenje zakona o javnoj svojini i o finansiranju, odnosno prihodima pokrajine, rekao je Pajtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.