Pojačana analiza vode u novosadskom vodovodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana analiza vode u novosadskom vodovodu

NOVI SAD -

"Ako za neki proizvod građani Novog Sada mogu biti sigurni da je zdravstveno ispravan to je voda iz gradskog vodovoda", rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Branko Bjelajac. "Voda je proizvod koji se svakodnevno kontroliše", kaže Bjelajac.

Kako bi se konačno stavila tačka na sve spekulacije o ispravnosti gradske vode JKP "Vodovod i kanalizacija" angažovalo je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Na osnovu njihove studije novosadska voda je je jedna od najkvalitetnijih u pokrajini, ali i u zemlji.

Pre oko mesec dana analizom Instituta za javno zdravlje Vojvodine potvrđeno je prisustvo nematode odnosno valjkastog crva u rezervoaru fabrike vode. U vezi sa tim Bjelajac je kritikovao predstavnike medija, koji su, kako kaže, forsirajući tu vest bespotrebno uneli paniku među građane.

"Ukoliko se bilo šta u sirovoj vodi pronađe, ona neće stići do građana jer se u takvim slučajevima bunari automatski isključuju", naglasio je Bjelajac.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije, "afera crvljive vode" dovela je do sprovođenja vandrednih preventivnih mera, urađeno je kompletno pranje i dezinfekcija objekata. Pojačana je analiza vode u svim segmentima, kao i količina hlora u vodi. Sada su radovi na održavanju sistema završeni, koncentracija hlora vraćena na redovni nivo, te potvrđeno odsustvo svih bioloških indikatora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosađani piju kvalitetnu, biološki ispravnu vodu

Izvor: Danas, 30.Avg.2010

Analiza vode za piće na ispitanim punktovima u četiri različita dela grada pokazuje da finalni proizvod odgovara propisanom kvalitetu jer ne sadrži planktonske organizme koji predstavljaju opasnost po ljudsko zdravlje, navodi se u saopštenju beogradskog Instituta za biološka istraživanja "Siniša...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.