Izvor: Luftika.rs, 09.Mar.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte video radove Daza Dizlija

Video radovi Daza Dizlija biće prikazani u četvrtak 10. marta u 13 sati u Američkom kutku. O umetniku i odabranim prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma.
Digitalni umetnik Daz Dizli rođen je 1977. u Linkolnu u Velikoj Britaniji. Najpre se posvetio muzici i tehnoligiji zvuka, stvorivši brojne kompjuterske programe za umetnike, a zatim se kroz vizuelne efekte na koncertima sve više okretao video umetnosti. Kao video stvaralac i performer sarađuje sa umetnicom grčkog porekla Fanijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Kotsopulou, koja se često pojavljuje u njegovim radovima. U video ostvarenjima vešto koristi digitalne transformacije slike. Posetioci Američkog kutka će imati priliku da vidi neke od najboljih Dizlijevih video radova u okviru ciklusa Svet digitalne umetnosti.
Pogledajte kakav program donose Antićevi dani.

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Predavanje "Svet digitalne umetnosti"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2016, 08:45

U Američkom kutku u Novom Sadu danas u 13 časova, u okviru ciklusa "Svet digitalne umetnosti", biće predstavljeni radovi Daz Dizlija iz Velike Britanije...Digitalni umetnik Daz Dizli rođen je 1977. u Linkolnu, Velika Britanija. Najpre se posvetio muzici i tehnoligiji zvuka, stvorivši brojne kompjuterske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.