Poginula četiri člana SRS na Kaćkom mostu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula četiri člana SRS na Kaćkom mostu

BEOGRAD - Zoran Đaković, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu i još tri osobe, čija imena još nisu potvrđena, nastradali su u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na Kaćkom mostu, saznaje Radio-televizija Vojvodine.

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) su danas popodne izašli iz skupštinske sale zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradala četiri člana SRS.

Šef poslaničkog kluba SRS Dragan Todorović rekao je agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beta da se nesreća dogodila sinoć oko 23:00 sata kada je džip u kojem su bila četiri člana te stranke sleteo u kanal Dunav-Tisa-Dunav kod Kaća.

On je naveo da nema informacije o stradalima navodeći da ronioci pretražuju to mesto.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, vozilo sa tri žene i jednim muškarcem je probilo ogradu na Kaćkom mostu na ulasku u Novi Sad gde policija vrši uviđaj.

Most obezbeđuju jake policijske snage i jedna od dve desne kolovozne trake je blokirana. Na mostu je primećeno sedam policijskih vozila.

Portparol novosadske policije Stevan Krstić nije hteo ni da demantuje, ni da potvrdi da je automobil probio most i upao u kanal.

Ispod mosta je mali brod koji sondom pretražuje lokaciju ispod mosta gde je probijena ograda.

Automobil je, prema nezvaničnim saznanjima, išao ka Novom Sadu.

Spasilačke ekipe locirale mesto udesa?

Načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP Srbije Predrag Marić izjavio je večeras da je velika verovatnoća da su spasilačke ekipe locirale pravo mesto gde se survao džip sa četiri osobe u kanal Dunav-Tisa-Dunav u Novom Sadu.

Marić je rekao da je dojava o udesu primljena oko 16.30 a da se nesreća najverovatnije dogodila sinoć oko 23 sata.

Džip je prema njegovim rečima iz za sada neutvrđenih razloga probio ogradu kaćkog mosta i sleteo u kanal.

Na licu mesta ispod Kaćkog mosta gde se pretpostavlja da je upao automobil je veliki broj policijskih automobila, dvoje vatrogasnih kola, a Marić je kazao da je pripremljena i dizalica koja treba da izvuče vozilo iz kanala.

U akciji lociranja vozila učestvuju i ronioci žandarmerije.

Pronađen džip

Načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je večeras da su

spasilačke ekipe pronašle džip koji se sa četiri osobe survao u kanal Dunav-Tisa-Dunav u Novom Sadu.

Marić je rekao da su ronioci nakon detaljnog pregleda mesta udesa locirali džip i da je velika verovatnoća da se u vozilu nalaze tela svih postradalih.

"Sada nam sledi akcija kačenja vozila za sajlu, nakon čega ćemo pažljivo dizalicom izvući džip iz vode na obalu", rekao je Marić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregled štampe (14. 02. 2009.)

Izvor: RTS, 14.Feb.2009

Pogibija četiri člana SRS-a, sankcije za poslanike u Skupštini, Velimir Ilić u Urgentnom centru, da li Statut Vojvodine cepa Srbiju, teme su današnjih dnevnih novina...Četvoro radikala poginulo u saobraćajki!..Nesreća se dogodila preksinoć, kada je njihov džip sleteo sa mosta u kanal! U džipu...

Nastavak na RTS...

Poginuo šef SRS u Novom Sadu i još tri člana

Izvor: Mondo, 14.Feb.2009

Četiri člana Srpske radikalne stranke, među kojima i šef novosadskog odbora stranke u Novom Sadu Zoran Đaković poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Kaću.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.