Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignute prve optužnice u aferi "Agrokor"

Hrvatsko državno tužilaštvo (DORH) podiglo je prve optužnice u aferi "Agrokor" protiv 29 osoba, među kojima su i direktori 13 kompanija koje su bile dobavljači koncerna.

Optuženima se na teret stavlja falsifikovanje službenih i poslovnih isprava.

Reč je o raspletu dela afere koji se odnosi na menice, zbog čega je istraga pokrenuta početkom godine, prenosi N1.

Za sada je hrvatskom "Telegramu" potvrđeno samo da su među optuženima odgovorne osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u kompanijama "Frank", "Kraš" i "Granoli".

DORH navodi da se sumnja da su od 4. januara 2010. do 28. marta 2017. optuženi direktori u ime svojih firmi potpisivali menice koje su izdavale kompanije iz koncerna "Agrokor". U menicama je bilo lažno navedeno da su izdate za vrednost primljenu u robi, s čime su, kako se navodi u optužnici, direktori bili upoznati.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.