Počinje upis đaka prvaka u školu

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje upis đaka prvaka u školu

Od danas formalno, a od prvog aprilskog radnog dana i praktično, počinje upis prvaka.

Kako prenosi RTS, polazak u školu donosi tremu i nervozu, ali ne kod dece, već kod roditelja. Najviše ih  muči kako najbrže da prikupe potrebnu dokumentaciju i na vreme obave sistematski pregled. Hoće li u učionicu moći i nevakcinisana deca, pedijatri ne umeju da odgovore.

Da bi se dete upisalo, roditelji treba da dostave izvod iz knjige rođenih, prijavu prebivališta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potvrdu da su deca pohađala pripremni predškolski program. Uz to i potvrdu o zdravstvenom pregledu deteta.

Sistematski pregled za upis u osnovnu školu podrazumeva i obaveznu vakcinaciju. Ako u domu zdravlja nema dovoljno vakcina, to znači još jedan dolazak za roditelje.

"Polio je odložen ali na potvrdama se napiše da je odložena vakcinacija zbog nedostatka. Mogu da se upišu i dobiće potrvdu ali će doći prosto zbog zdravlja svog deteta", istakla je direktorka Doma zdravlja "Stari grad" u Beogradu, dr Vesna Janjušević

Sistematski pregledi obavljaju se i u privatnim ordinacijama. Ko je spreman da plati, mora da izdvoji 5.000 dinara za komletan pregled.

Autor: RTS/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.