Izvor: Radio 021, 08.Mar.2021, 15:28

Počela vakcinacija zatvorenika i pritvorenika

U kazneno-popravnim zavodima širom Srbije počela je vakcinacija osuđenika i pritvorenika koji su izrazili želju da se vakciništu protiv kovida19, saopštila je danas Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, navodeći da ih se za imunizaciju izjasnilo 36 odsto.

Vakcinaciju je počela proteklog vikenda u KPZ u Sremskoj Mitrovici, gde je 259 osuđenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << primilo izabranu vakcinu, što je 14 odsto od ukupnog broja u tom zavodu, i u KPZ za žene u Požarevcu, gde su 73 osuđenice vakcinisane, što je 25 odsto od ukupnog broja osuđenica u tom zavodu, navedeno je u saopštenju Uprave.

Nadležni domovi zdravlja će u koordinaciji sa kazneno-popravnim ustanovama organizovati imunizaciju i u drugim gradovima.

U ovom trenutku je virus korona potvrđen kod 26 pritvorenika ili osuđenika, što je 0,2 odsto od ukupnog broja osuđenih i pritvorenih, većina ih ima blage simptome, a njihovo zdravstveno stanje se prati 24 sata dnevno.

U saopštenju se naglašava da se posete osuđenicima i pritvorenicima organizuju uz primenu svi epeidemioloških mera.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.