Pijani vozač sinoć pokosio tri pešaka i pobegao

Izvor: Blic, 04.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani vozač sinoć pokosio tri pešaka i pobegao

Novi Sad - Sivi "golf” novosadske registracije pokosio je juče oko 18 sati tri pešaka koji su se zatekli na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Futoške ulice. Od siline udarca pešaci su, pred očima brojnih očevidaca, odleteli u vazduh, a vozač "golfa” je dodao gas i pobegao. Povređeni su odmah prebačeni u Klinički centar, a policija je pronašla bahatog vozača. Prema prvim saznanjima, jedan od pešaka je prošao sa lakšim povredama, dok će druga dvojica najverovatnije biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zadržana u bolnici.

- Stajao sam sa bratom i čekao da se na semaforu upali zeleno svetlo. To je poslednje čega se sećam. Nakon toga sam se probudio u kolima Hitne pomoći - kaže Slobodan Trifunagić, žrtva bahatog vozača.

On je u nesreći zadobio nagnječenja i ogrebotine po celom licu i telu koje su mu zbrinute na odeljenju Urgentne hirurgije. O povredama koje je zadobio brat, kao i treći povređeni pešak, Trifunagić nije ništa znao.

- Ležali su na putu tako krvavi. Bilo je strašno! Ne znam kojom brzinom je išao auto kada nije mogao da zakoči i izbegne nesreću. Sivi "golf” koji ih je pokupio samo je nastavio svojom putanjom. Ma, i samo jednu osobu da je udario bilo bi strašno, a ne troje ljudi da pokupi. Ne znam šta da kažem - potresena je radnica menjačnice koja je bila očevidac nesreće.

Iako šokirani scenom kojoj su prisustvovali, očevici su uspeli da zapišu broj registarskih tablica "golfa” koji je nestao u pravcu Futoga. Zahvaljujući tome, policija je ubrzo saznala ko je vlasnik vozila i dala se u potragu za njim. Prema prvim informacijama, dvojica saobraćajaca su ubrzo u blizini naselja Telep zaustavili sivi "golf”. Automobil je bio vidljivo oštećen sa prednje strane.

- Vozač je bio pijan, a alko-test je to i potvrdio,. Nakon toga su ga policajci odvezli u Klinički centar gde mu je izvađena krv radi dodatne analize - saznaje "Blic” iz izvora bliskog istrazi.

Kako saznajemo, reč je o sedamdesetogodišnjem Miodragu M. kojeg su, nakon uviđaja, rođaci odvezli kući.

- Pretpostavljamo da se vozilo kretalo velikom brzinom, pa vozač nije uspeo da zakoči i izbegne nesreću u kojoj je povređeno troje ljudi. Vozilo je poslato na vanredni tehnički pregled, a istraga će utvrditi detalje nesreće - kaže izvor "Blica”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.