Pet zlatnih medalja za Novosađanke u streljaštvu

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2018, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet zlatnih medalja za Novosađanke u streljaštvu

Nova sezona takmičenja vazdušnim oružjem je otvorena prvim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je danas održano u Novom Sadu, saopštio je Streljački savez Srbije.

Takmičenje je okupilo veliki broj učesnika, na vatrenu liniju izašlo je više od 130 strelaca, a najuspešniji su bili članovi Novog Sada 1790, kojima je pripalo pet prvih mesta, svih pet u ženskoj konkurenciji.

Kako se navodi u saopštenju SSS, prvo zlato za domaći klub osvojila je Sanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vukašinović, koja je opravdala ulogu favorita u takmičenju dama puškom i povela svoj klub ka prvom mestu u ekipnoj konkurenciji. Sve tri zlatne medalje u takmičenju pištoljem za devojke osvojile su člance Novog Sada 1790. Brankica Zarić je bila najuspešnija u apsolutnoj konkurenciji. Kod juniorki je najbolja bila nova članica novosadske družine Katarina Maricki, a i ekipno zlato ostalo je u Novom Sadu.

Olimpijac Dimitrije Grgić iz kluba Akademac je, prema očekivanju bio ubedljivo najprecizniji u takmičenju pištoljem, u kome je ekipno trijumfovao Policajac, iako je najbolji strelac kluba Damir Mikec bio među onima koji su propustili prvo kolo.

U nadmetanju muškaraca vazdušnom puškom pobedio je Dejan Pešić (Pančevo 1813), ostavivši iza sebe ostavio reprezentativce Lazara Kovačevića (Jagodina 92) i Milutina Stefanovića. Ovim oružjem najuspešnija je bila ekipa kragujevačkog "Čika Mate".

Marija Kolarević (Jedinstvo Stara Pazova) je bila najbolja puškom među juniorkama, a u apsolutnoj konkurenciji se okitila srebrom. Veljko Ilić (Smederevo) je pobedio u konkurenciji juniora puškom, a najbolji omladinac pištoljem bio je Vukašin Lazić (Kolubara).

Drugo kolo Kupa SSS biće održano u Smederevu 10. novembra, navodi se u saopštenju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.