Pet godina zatvora zbog izazivanja udesa

Izvor: S media, 27.Apr.2010, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina zatvora zbog izazivanja udesa

U Višem sudu u Novom Sadu danas je na pet godina zatvora osudjen Dragan Racić (22) iz Novog Sada, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe.

Nesreća se dogodila 25. decembra 2009. godine u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, kada je Racić zbog neprilagodjene brzine "audijem" udario u "jugo" u kojem su se nalazili Novosadjani Nenad Nikolić (45) i Aleksandar Kalajdžić (44).

Sudsko veće, kojim je predsedavala Zlata Rodić Knežević, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odlučilo je da Racić bude pušten iz pritvora do pravosnažnosti presude.

Odlukom suda njemu je oduzeta vozačka dozvola na period od tri godine.

Rodbina poginulih razočarana je presudom i zbog glasnog negodovanja udaljena je iz sudnice uoči obrazloženja presude.

Odbrana okrivljenog najavila je da će se žaliti na presudu jer smatra da Racić treba da bude oslobodjen krivice, zato što vozilo u kojem su se nalazili Nikolić i Kalajdžić nije poštovalo znak obaveznog zaustavljanja na raskrsnici na kojoj je došlo do udesa.

Racić je još jednom izrazio žaljenje zbog saobraćajne nesreće i uputio izvinjenje i saučešće porodicama stradalih.

Novosadski mediji ranije su preneli da je Dragan Racić pre izazivanja nesreće vozio ulicama Novog Sada brzinom od više od 130 kilometara na sat, a u krvi mu je pronadjeno više od dva promila alkohola.

Za krivično delo koje se Raciću stavlja na teret zaprećena je zatvorska kazna od dve do 12 godina.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Za dvostruku smrt – pet godina zatvora

Izvor: NSkriminal.net, 27.Apr.2010

NOVI SAD – Dragan Racić (1987), koji je sa 2,355 promila alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula dva radnika Rafinerije Novi Sad, osuđen je danas u novosadskom Višem sudu na pet godina zatvora i tri godine zabrane upravljanja automobilom.

Nastavak na NSkriminal.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.