Periferiji nagrada Zlatni štift na Animanimi 2016.

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Periferiji" nagrada Zlatni štift na Animanimi 2016.

Film francuskog autora Davida Kokar-Dasoa "Periferija" dobio je glavnu nagradu "Zlatni štift" međunarodnog festivala animiranog filma Animanima 2016, dok je posebnu nagradu žirija dodeljeno animiranom filmu "Ljubav", mađarske autorke Reke Buči.

Specijalna priznanja žirija dobili su filmovi "Iznerviralo bi me da umrem tako mlad", portugalskog autora Filipa Abrančesa, "Putujuća zemlja" čiji su autori Vesela Dančeva i Ivan Bogdanov iz Bugarske i "Rizom" francuskog autora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Borisa Labea, saopštio je danas organizator Festivala, Dom kulture u Čačku.

O nagradama i priznanjima glavnog takmičarskog programa odlučivao je međunarodni žiri koga su činili animatori Kodži Jamamura iz Japana, Izabela Plućinska iz Poljske i Fernando Galrito iz Portugala.

Žiri konkurencije filmova za decu, u kome su bili Ana Ida Oroš iz Mađarske, Vuk Palibrk iz Srbije i Tes Martin iz Amerike, proglasio je za najbolje animirano ostvarenje za decu i novoustanovljenu nagradu "Periskop" uručio filmu "Oktopod" nemačke autorke Julie Oker.

Specijalnu nagradu žirija dobio je film za decu "Novembar", francuske autorke Maržolen Pereten, specijalno priznanje žirija dobio je film "Grad zvani panika: buka sivila", čiji su autori Vensan Patar i Stefan Obije iz Francuske.

Nagradu publike je dobio film francuske produkcije "Dekor", autora Alberta Vaskeza, dok je specijalno priznanje festivala Animanima 2016 za doprinos umetnosti animacije dodeljeno animatoru iz Japana Kodžiju Jamamuri, koji je bio i predsednik glavnog takmičarskog programa.

Na međunarodnom festivalu animiranog filma Animanima 2016, koji je organizovan deseti put u Domu kulture u Čačku od 7. do 11. septembra, u glavnom takmičarskom programu prikazano je 46 filmova iz 23 države, a u konkurenciji filmova za decu 24 ostvarenja iz 13 zemalja.

Organizator Animanime je Dom kulture u Čačku, a pokrovitelji Grad Čačk i Ministarstvo kulture Vlade Srbije.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Francuski film "Periferija" pobednik "Animanime"

Izvor: B92, 11.Sep.2016

Film francuskog autora Davida Kokar-Dasoa "Periferija" dobio je glavnu nagradu "Zlatni štift" međunarodnog festivala animiranog filma Animanima 2016, dok je posebnu nagradu žirija dodeljeno animiranom filmu "Ljubav", mađarske autorke Reke Buči...Specijalna priznanja žirija dobili su filmovi "Iznerviralo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.