Papa: Muškarci koji kupuju ljubav su kriminalci

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Muškarci koji "kupuju" ljubav su kriminalci

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja zatražio je danas oproštaj za sve hrišćanje koji "kupuju" ljubav, navodeći da su muškarci koji koriste usluge prostitutki kriminalci sa "bolesnim stavom" da žene postoje da bi se iskorišćavale.

Papa Franja je rekao da prostitucija "nije vođenje ljubavi", već da se radi o mučenju žena.

"Ne treba mešati ove izraze", kazao je on.

Papa je govorio o prostituciji na četvoročasovnom sastanku sa 300 mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ljudi koji su pozvani u Vatikan da kazu šta mladi danas misle o katoličkoj crkvi. To je pripremni sastanak pred veliki sinod biskupa i mladih koji će se održati na jesen. Papa Franja je rekao da delegati moraju hrabro da govore, navodeći da omladinu treba shvatiti ozbiljno.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.