Papa Franja: Bolje biti i ateista nego loš hrišćanin

Izvor: Radio 021, 24.Feb.2017, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja: Bolje biti i ateista nego loš hrišćanin

Hrišćani koji iskorišćavaju ljude, vode dvostruke živote i upliću se u "prljave poslove", zgražavaju Crkvu.

Zapravo, možda je bolje biti ateista, rekao je papa Franja u propovedi u Rimu.

"I toliko mnogo hrišćana je takvo i ti ljudi zgražavaju druge. Koliko smo samo puta čuli, svi mi, u komšiluku ili negde drugde, 'umesto takav katolik, bolje je biti ateista'. To je to, skandal. Uništavate. Pokoravate. Ali šta je skandal? Skandal je govoriti jedno, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << raditi drugo", rekao je papa.

Papa Franja je rekao da primera ovakvih skandaloznih radnji ima napretek, od onih koji se bave pranjem novca do vlasnika firmi koji idu na more dok zakidaju svoje radnike.

Od svog izbora 2013. godine papa je često govorio katolicima da praktikuj ono što im vera propoveda.

Manje od dva meseca nakon izbora je rekao da bi hrišćani trebalo ateiste da smatraju dobrim ljudima ako čine dobre stvari.

Autor: Fena

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.