Pančevo: Građani traže uklanjanje kioska iz Gradskog parka

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Građani traže uklanjanje kioska iz Gradskog parka

Veliki crni kiosci koji su postavljeni na tri mesta u Gradskom parku već mesec dana privlače pažnju građana i svojim gabaritom narušavaju izgled parka, pa su građani pokrenuli peticiju za njihovo uklanjanje.

Nezadovoljstvo Pančevaca ovih dana je kulminiralo, te su prvo ostavljene papirne poruke da se objekti uklone, a zatim je jedan od kioska i išaran sprejom.

Juče uveče na društvenim mrežama pokrenuta je i peticija za uklanjanje kioska. U njoj se navodi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << objekti "izrazito naružuju ambijent parka, ometaju pešake i zaklanjaju pogled iz bašta kafana, restorana i kafića. Koncentrisani su na vrlo malom prostoru, što je potpuno bespotrebno, posebno jer okolo već postoje objekti za snabdevanje istom robom". Navodi se i da će peticija biti dostavljena gradskim vlastima.

Pančevački arhitekta Aleksandar Stanojlović ocenio je da je postavljanje tri kioska u Gradskom parku zapravo nastavak trenda vizuelnog zatrpavanja trga, bez sadržaja koji bi oživeli centar grada. Ipak, on je istakao da kiosci deluju kabasto, kada su zatvoreni, ali da kada se otvore lepo izgledaju.

Autor: PANpress

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.