Pal Šandor: Prvo Srbi da se slože oko Statuta Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pal Šandor: Prvo Srbi da se slože oko Statuta Vojvodine

NOVI SAD - Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Šandor Pal smatra da nacionalne manjine ne treba da "asistiraju" kod donošenja novog statuta Vojvodine, jer je to, kako je rekao, srpska stvar.

"Tek kad se Srbi prvo međusobno dogovore o nadležnostima i stepenu autonomije Vojvodine može se preći na pitanje problema manjinskih zajednica, jer je jasno da se ono ne može rešiti novim vojvođanskim statutom", rekao je Pal za novosadski "Građanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << list".

On je rekao da je očigledno da se stav "vojvođanskih" i "beogradskih" Srba bitno razlikuje u pogledu autonomije Vojvodine.

"Verovaću da je napravljen korak napred kada vojvođanski Srbi jasno kažu da pripadaju istoj naciji, ali da imaju regionalni identitet, kao i da žele raspolagati dobrima koja se proizvode u Vojvodini. To međutim nije sedam odsto, nego 43 odsto u budžetu Srbije", rekao je Pal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.