Pajtić primio delegaciju Kongresa srpskog ujedinjenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić primio delegaciju Kongresa srpskog ujedinjenja

NOVI SAD - Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine, Bojan Pajtić primio je u Izvršnom veću delegaciju Kongresa srpskog ujedinjenja, koju je predvodio organizator Kongresa Miroslav Đorđević, saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

Pajtić je prilikom susreta istakao da je briga države o svojoj dijaspori veoma važna, naročito kada je u pitanju istorijski, kulturni i duhovni entitet.

"Evidentno je da nedostaje bliža saradnja, koja bi mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bitne stvari rešila", dodao je Pajtić i podsetio da je Izvršno veće AP Vojvodine u proteklih nekoliko godina iz pokrajinskog budžeta izdvojilo između 300 i 400 hiljada evra za obnavljanje jednog dela Tekelijanuma u Budimpešti, koji je posle Hilandara na Svetoj Gori, drugi spomenik srpske duhovnosti.

Predstavnici Kongresa srpskog ujedinjena su istakli važnost češće komunikacije, akcentujući regionalnu saradnju, koja bi kroz zajedničke projekte mogla mnogo više da pomogne Matici. Na taj način bi se povezali interesi i jedne i druge strane. Projekti bi imali ne samo ekonomski, već i važan društveni aspekt, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.