Otvoren konkurs za 8. Festival mini filma

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren konkurs za 8. Festival mini filma

Raspisan je konkurs za 8. Festival mini filma koji će se održati 4. decembra u Novom Sadu.

Tema ovogodišnjeg festivala je "Just life" i obuhvata život u psihološkom, ali i društvenom smislu, sa ciljem da se izdvoji njegova jednostavnost i ono što ga čini vrednim.

Film ne može biti duži od 3 minuta i mora biti autorski rad. Prihvataju se filmovi koji su snimani različitim uredjajima (mobilni telefon, kamera, fotoaparat) i filmovi različitih žanrova i estetike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Video radovi se predaju do 26. novembra putem interneta, poštom na adresu Miletićeva 45, 21000 Novi Sad, sa naznakom "za Festival mini fima" ili lično. Oni koji se odluče da postave film na internet treba da se uloguju na Dropbox.com, unesu mejl ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) i lozinku (021-8.FMF). Potom se film prevuče u folder po imenu "Radovi za 8. Festival mini filma", a uz film obavezni su i kontakt podaci koji se šalju na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Festival mini filma je takmičarskog karaktera, a celokupan program sadrži i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa.

U takmičarsku selekciju biće odabrano 10 radova, koji će zatim biti postavljeni u celosti na internet, gde će publika moći da glasa za njih. Film sa najviše glasova će dobiti Nagradu publike. Odabranih 10 radova će tokom festivalske večeri ocenjivati i žiri sastavljen od poznavaoca filmske umetnosti, dodeljujući Nagradu za film koji je najbolje ekranizovao temu "Just life".

Festival mini filma ove godine obogaćuje svoj sadržaj Nagradom za film koji podstiče afirmaciju žena, a koju će dodeliti aktivistikinje Fondacije 021. Nagrade za tri odabrana filma će biti u skladu sa dosadašnjom tradicijom (putovanja, kamere i sl), dok će svi učesnici biti gosti postfestivalske žurke.

Od svog nastanka 2007. godine pa do danas, Festival mini filma je okupio veliki broj umetnika iz Novog Sada i regiona, sa ciljem razmene ideja vezanih za film i druženja. Organizator Festivala je Fondacija 021.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.