Izvor: Luftika.rs, 13.Avg.2020, 11:33

Otvara se fabrika čistog vazduha u Madridu

Madrid planira da na ogromnoj površini oko grada napravi zeleni pojas šuma i parkova.
Cilj ovog projekta je da grad dobije izvor čistog vazduha, a da se iz atmosfere izvuče što je moguće više ugljen-dioksida. Takođe, grad će kao rezultat biti rashlađeniji, što će ljudima olakšati vrela leta i značajno poboljšati kvalitet života.
Zeleni bedem biće dugačak 74 km, a planira se sađenje autohtonih vrsta koje najbolje uspevaju na takvoj klimi, kao što su maslina, topola >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i vrba.
U parku će biti puno pešačkih i biciklističkih staza, igrališta, a pružiće i utočište pticama i malim životinjama koje će imati bezbedan način da se kreću iz jenog dela grada u drugi.
Ova šuma je deo madridske strategije za smanjenje zagađenja, koja uključuje i postepeno zabranjivanje onih vozila koja najviše zagađuju. Građani će umesto njih moći da koriste dve besplatne rute električnog javnog prevoza.
Trenutno je otvoren konkurs za najbolje rešenje, a stanovnici Madrida se nadaju da će već za godinu, dve moći da uživaju u ovoj predivnoj šumi.
Izvor: Facebook/Klima 101
Ako si kreten prema prirodi koja ti vazduh daje, kreten si i prema ljudima i životinjama sa kojima živiš

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.