Otkriveni paravojni kampovi za obuku

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveni paravojni kampovi za obuku

Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama, piše britanski "Indipendent".

U sklopu akcije zaplenjeni su oružje i droga, a istražitelji iz Tiringena su izjavili da je najmanje 13 osumnjičenih poznato policiji i da su neki od njih deo međunarodno aktivnog ultradesničarskog pokreta. Policija je osim oružja pronašla i propagandne materijale na 14 lokacija u Tiringu, Erfurtu i Getingenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Portparol je rekao da je operacija ciljala zločinačku organizaciju koja je optužena za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama.

"Veruje se kako su neki od osumnjičenih deo međunarodno aktivnog pokreta desničarskih ekstremista, koji se zalažu za ukidanje društvenog i vladinog poretka u Nemačkoj, ali i u drugim državama Evrope", izjavili su u policiji. U akciji je učestovala policija iz šest nemačkih država, ali nije objavljeno da li je grupa planirala napad.

Tokom akcije uhapšen je i jedan muškarac koji nije početno bio pod istragom, a optužen je za napad i ranjavanje dvojice policajaca. Kod njega su pronađeni nacistički simboli. Veruje se da je bio član takozvanog "Rajhbirger" pokreta, koji tvrdi da je trenutna nemačka država nezakonita.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u šumi otkrila ultradesničarske paravojne kampove

Izvor: Večernje novosti, 24.Jun.2017

Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.