Izvor: Radio 021, 19.Feb.2020, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivene naprsline u Boingovom avionu "737 Max"

Boingov avion "737 Max" suočava se sa potencijalnim novim bezbednosnim problemima pošto su pronađene naprsline u rezervoarima za gorivo nekoliko novih letelica, koje su se nalazile u skladištu, gde su čekale da budu isporučene avio-kompanijama.

Kako prenosi BBC, lider Boingovog programa 737 rekao je zaposlenima da je ovo otkriće "apsolutno neprihvatljivo".

Naprsline su otkrivene tokom održavanja aviona, a Boing je saopštio da je odmah napravio korekcije u sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << proizvodnje kako bi sprečio da se tako nešto ponovo dogodi. Te izmene uključuju da se sprovode dodatne kontrole pre nego što se zatvore rezervoari za gorivo.

Portparol Boinga rekao je da ta kompanija ne smatra da će ovaj problem dodatno odložiti povratak aviona u vazduh.

Model aviona "737 Max" prizemljen je u martu prošle godine posle dve avionske nesreće, u kojima je poginulo 346 osoba.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novi problem za "Boing", otkrivene naprsline u avionu "737 Maks"

Izvor: RTS, 19.Feb.2020

Boingov avion "737 Maks" suočava se sa potencijalnim novim bezbednosnim problemima pošto su pronađene naprsline u rezervoarima za gorivo nekoliko novih letilica, koje su se nalazile u skladištu, gde su čekale da budu isporučene avio-kompanijama. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.