Otac četvoro dece se ubio zbog siromaštva

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac četvoro dece se ubio zbog siromaštva

Četrdesetčetvorogodišnji M. S. iz Jelašnice kod Niša izvršio je samoubistvo u porodičnoj kući, a njegovi rođaci kažu da nije mogao da podnese siromaštvo i to što je njegovoj šestočlanoj porodici nedavno isključena struja zbog duga od 22.000 dinara.

Njegova sestra je rekla da je M.S. u poslednje vreme govorio da će se ubiti jer nema para da izdržava svoja četiri deteta, a da ga je dotuklo isključenje struje.

"Poslao je ženu sa decom kod njene majke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Niš, a on je sinoć popio etiol. Kad se vratila videla je da se ubio", ispričala je.

Ona je kazala i da snaja nema para da sahrani njenog brata: "Da mi nismo došli danas ne bi imala ni hleb deci da kupi".

Prema rečima rođaka, porodica M.S. se 1999. godine doselila sa Kosova, a pre tri godine se nastanila u kući koju im je obezbedio Komesarijat za izbeglice. Rađaci kažu da M.S. i njegova supruga nisu imali posao i da su se izdržavali od socijalne pomoći.

EPS pozvao socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat sate

Elektroprivreda Srbije apelovala je na sve socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.

U saopštenju tog javnog preduzeća navodi se da EPS "nema mogućnosti da socijalno ugroženim građanima pomogne, osim na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je usvojila Vlada Srbije". Potrebno je da se socijalno ugroženi građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi.

"Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate", navodi se u saopštenju. Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2017. godini koristilo je oko 70.000 domaćinstava.

Autor: Beta, 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.