Osuđenik helikopterom pobegao iz zatvora

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđenik helikopterom pobegao iz zatvora

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske saopštilo je danas da je jedan zatvorenik osuđen za ubistvo uspeo da helikopterom pobegne iz zatvora.

Bekstvo Redoina Faida trajalo je svega nekoliko minuta, navodi se u saopštenju i dodaje da u incidentu nije bilo povređenih, niti su uzeti taoci.

Helikopter sa naoružanom posadom sleteo je u dvorište zatvora na jugu Pariza dok je zatvorenik bio u prostoriji za posete. Francuska policija počela je potragu za beguncem i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otvorila je istragu o bekstvu.

Ovo nije prvo Faidovo bekstvo iz zatvora, navodi agencija AP i dodaje da je on 2013. razneo zatvorska vrata eksplozivom koji je bio sakriven u pakovanju papirnih maramica. Uhapšen je šest nedelja kasnije u jednom hotelu.

Faid je osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva mladog policajca 2010. tokom oružane pljačke.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.