Oskrnavljeni grobovi žrtava požara

Izvor: B92, Beta, 26.Okt.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljeni grobovi žrtava požara

Novi Sad -- Nepoznate osobe oskrnavile su četiri groba na novosadskom Novom groblju u kojima su sahranjene žrtve prošlogodišnjeg požara u novosadskom kafiću "Laundž".

Kako se navodi u saopštenju novosadske policije, grobovi su oštećeni u noći između 24. i 25. oktobra, a policija traga za počiniocima koji su osumnjičeni zbog krivičnog dela povrede groba. Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović najoštrije je osudio skrnavljenje grobova i ocenio da za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takvo nešto nema nikakvog opravdanja.

Jovanović je u saopštenju za javnost pozvao nadležne organe da u najkraćem mogućem roku pronađu, privedu i kazne počinioce.

"Nesreća koja je pogodila Novi Sad, kada je osmoro mladih ljudi izgubilo živote, ostaće zapamćena kao jedna od najvećih tragedija našeg grada. Neshvatljivo je da se, u trenutku kada se Novi Sad još oporavlja od ove velike nesreće, neko usuđuje da remeti večni mir nastradalih, a njihovim najbližima pričini ponovo tugu i bol", navodi se u saopštenju.

U požaru u noći između 16. i 17. februara prošle godine u novosadskom kafeu "Laundž" poginuli su sestra i brat Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23), Branka Saković (23), Boris Bjekić (19), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23) i Vladan Dragović (22), dok je dvoje mladih teško povređeno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oskrnavljeni grobovi žrtava požara u Laundžu

Izvor: Mondo, 26.Okt.2009

Nepoznate osobe oskrnavile su četiri groba na novosadskom Novom Groblju u kojima su sahranjene žrtve prošlogodišnjeg požara u novosadskom kafiću Laundž (Lounge).

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.